Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny campingtrend har tagit fart

Annons

Svensk camping ökar enligt Sveriges Campingvärdars riksförbund.

En enkätundersökning under tiden 1 maj till och med midsommarhelgen visar en ökning på 5,6 procent i antal gästnätter.

Detta jämfört med motsvarande period förra året. Även bokningsläget inför resterade del av juli och augusti månad visar en ökning på 3 procent.

- Undersökningen pekar klart på att fler svenska familjer väljer att tillbringa sin campingsemester i Sverige samtidigt som allt fler utländska campare söker sig till Sverige, säger Nils Carlsson, vd i Sveriges Campingvärdars Rikförbund. Får vi nu också vädret på vår sida och därmed ökad tältvolym, tyder allt på att vi i år kommer att passera fjolårets rekordnotering och för fösta gången uppvisa drygt 15 miljoner gästnätter, avslutar Nils Carlsson.

På Silverdalens Camping i Grängesberg har campingen ökat kraftigt.

- Ja, campingen har ökat otroligt mycket. Vi kan se en ökning på runt 70 procent jämfört med förra året. Det kan bero på dels att vi har förnyat och byggt om och dels på att vi har marknadsfört oss i utländska kataloger, säger Teo Lindgren.

På Malingsbo Camping i Smedjebackens kommun är man mer tveksam.

- Ja, jag tror att resultatrapporten visade en ökning. Men det är ingenting jag har märkt av. Jag tror att de små campingarna har det lättare. Vi har 300 platser och det krävs mycket personal för att få det att gå runt vilket höjer priserna, berättar Kalle Dahl.

LINDA LUNDQVIST

Mer läsning

Annons