Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mötesplats för alla

Annons

- Vi har funderat på det här under några år, berättar Gunvor Lundberg då vi träffar henne tillsammans med Karin Pollack och Lisbeth Säther vid järnvägsstationen.

De berättar att det finns åtminstone 25 damer som är intresserade av att få en vävstuga i Järna, en sådan skulle bli en del av allaktivitetshuset.

- Vi har så många ideér, säger Gunvor. Vävstugan skulle förstås vara en viktig del i allaktivitetshuset men förhoppningen är att olika föreningar ska ha kurser och möten där, det ska vara ett litet centrum för turistinformation och en plats där företagen kan visa sina produkter och marknadsföra sig.

Drömmen är att både unga och gamla ska träffas i allaktivitetshuset.

- Pensionärerna har så mycket att förmedla till ungdomarna.

SJ ska ha kvar några rum i stationshuset men det blir ändå 62 kvadratmeter över åt allaktivitetshuset på nedre plan. De som bor på övervåningen ska enligt uppgift flytta så där blir 98 kvadratmeter lediga.

Gunvor berättar att de pratat med SJ som begärt 20 000 kronor om året i kallhyra för nedre planet och 2 700 kronor i månaden för övervåningen.

- Hyran får vi naturligtvis förhandla om när det blir aktuellt.

Så långt har de inte kommit ännu. Nu väntar de på svar från de 300 föreningar, företag och privatpersoner som de skickat brev till för att höra om de är intresserade av ett allaktivitetshus. - Vi vill ha sponsorhjälp, förklarar Gunvor.

Förutom Gunvor, Karin och Lisbeth är Britta Hult, Torborg Olsson, Märta Strand, Ingrid Hedman och Violet Kallio med i arbetsgruppen för allaktivitetshuset.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons