Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En moderat vanföreställning

Annons

Svar på Carl-Oskar Bohlins insändare, 11/8:

Det Carl-Oskar Bohlin så vackert framlägger i sin insändare om att Borlänge inte bör subventionera Peace and Love-festivalen är inget annat än ren upprepning av de felaktiga, och för den delen löjliga, moderata föreställningarna att om staten inte lägger sig i så bli folket friare.

Men vi kan ju fråga oss vad som skulle hända om staten slutade subventionera "nöjen som endast ett fåtal har nytta av", som skribenten uttrycker det.

För det första skulle majoriteten av alla sportklubbar tvingas mångdubbla sin försäljningskvot av bingolotter och höja avgifterna många gånger om för att överleva när bidragen från staten försvinner.

Ungdomens hus Cozmoz, och all aktivitet däromkring skulle genast få läggas ner då Cozmoz väl knappast kan sägas riktas mot en större målgrupp, endast några få musikintresserade ungdomar på café Caoz och Rockhuset och de hundratals ungdomar som varje vecka går på fredagsdiscon. För ni visste väl att Cozmoz helt och hållet subventioneras av staten?

Så att kräva att staten nu också ska upphöra all subventionering av Peace and Love-festivalen tycks mig nästan vara skrattretande genomskinligt. Carl-Oskar Bohlin erkänner det till och med själv: "Om jag vill kunna gå på festival så måste jag kunna betala det själv".

Festivalen besöktes i år av över tiotusen besökare av vilka en stor del bestod av ungdomar från Borlänge. Ungdomar av vilka en majoritet nog skulle ha tvingats att stanna hemma om festivalen inte hade subventionerats och biljettpriset hamnat flera hundralappar över de cirka sexhundrafemtio kronor det kostade att köpa på plats. En summa som redan från början är en mindre förmögenhet för en stor del av dessa ungdomar.

Så vad jag frågar är: Är det inte värt att betala några kronor i månaden för att våra ungdomar ska kunna få sporta, gå på discon och njuta av livemusik en gång om året?

Svaret tycks mig självklart.

Gustav Johansson

Ordförande SSU Borlänge

Mer läsning

Annons