Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mästare på drinkar

Annons

När han som ung såg Tom Cruise jonglera med glas och flaskor bakom bardiskarna i filmen Cocktail visste han att det var bartender han ville bli.

Dessutom ett naturligt karriärsteg i familjen Hernandez:

- Det ligger på fars sida att bli bartender. Det är coolt, flashigt och så får man mycket kontakter, säger Oscar.

Förutom ett inhopp som idrottslärare har han varit restaurangbranschen trogen. Han har jobbat sig runt i Europa, arbetat i Spanien, Portugal, Norge och Island. Just nu är han i Sälen och i sommar blir det Höga kusten.

Helgens SM-tävling var Oscars första "drink-tävling" någonsin. Han var rejält nervös i de inledande kvaltävlingarna.

Han kammade dock hem kvalsegern och fick full pott av samtliga domare. När det stod klart att han var en av åtta som gått till final släppte nervositeten.

- I finalen var jag hur lugn som helst, kolugn, nerverna hade släppt och det var riktigt kul.

Deltagarna får sju minuter på sig att färdigställa drinken på scenen. Innan de ska upp på scenen har de 15 minuter på sig att förbereda drinken, till exempel göra vissa dekorationer. Drinken som Oscar komponerade och tävlade med heter Frozen applebite. Den innehåller hallonbacardi, äpplelikör, sockerlag och är smaksatt med basilika och chili.

- Den blev riktigt snygg. Det ska se fräscht ut, stilrent.

Drinken gillades av juryn både till smak, utseende och lukt. Dalarnas SM-vinnare kommer nu att få åka till VM i Helsingfors och tävla mot 53 finalister från alla världens hörn. Oscar ser fram emot VM-tävlingen i oktober:

- Sverige har hyfsade resultat, men det är aldrig någon som har vunnit. Vi får väl se hur det går nu men jag hoppas att det ska gå bra.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons