Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En massa trä i bygget gav pris

Annons

Årets vinnare av Mellanskogs pris Träkronan tillfaller Leksands IF ishockey. Föreningen får priset för byggandet av LRF-hallen i timmer samt Ejendals arena med trä bland annat på fasad och interiör.

- Det känns bra, säger LIF- ordförande Nils-Erik Johansson. Det är ett bevis för att vi har jobbat åt rätt håll.

I Mellanskogs motivering kan läsas att LRF-hallen är världens första ishockeyarena i timmer, och att man på Ejendals arena använder trä på ett smakfullt sätt som pricken över i på en i övrigt storslagen arena, heter det.

Leksands arenor för träning och tävling visar nya möjligheter att använda trä. Detta belönas med Träkronan, skriver Skogsägarna Mellanskogs informationschef Per Bengtsson i motiveringen.

Det är klart att vi som bor här ska använda trä, menar Nils-Erik Johansson, och fortsätter:

- Vår tanke har varit att vara trogen bygden vi lever i.

Att LRF-hallen är ett stort träprojekt är allmänt känt. Vad det gäller Ejendals arena kan noteras att läktarna är uppbyggda av limträkonstruktioner och den utvändiga fasaden bekläds till hälften med trä.

- Det här känns bra, upprepar Nils-Erik Johansson. Kul att det uppmärksammas att vi gjort rätt saker.

I dag överräcks priset som består av en trärelief tillverkad av konstnären Jörg Jeschke som är verksam i Falun. Priset instiftades 1994 och delades för första gången, 1995, ut till Furuviksparken.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons