Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En marknad med många ansikten

Annons

Därför blev det också en rivstart för lördagens marknadsdag. Karusellerna snurrade i gång och bjöd de allra yngsta på hisnande upplevelser.

Knallarna visade för sin del att här fanns inte en sekund att förlora. Snabbt och effektivt plockades varorna fram, som i de allra flesta fall lockade med särskilt spänstiga lågpriser.

Marknadssjälen var i stora drag precis som den ska vara, full med prylar som lockar till impulsköp.

Några nya djärva grepp skymtade däremot inte. Gert Nielsen från Borlänge torgförde dock ett läderfett som troligen är det bästa som skådats.

- Det fungerar till allt möjligt, hävdade han och berättade om en häst vars värkande fotleder botats.

För att presumtiva kunder skulle få chansen att bekanta sig med produktens förträffliga egenskaper putsade han skorna åt den som ville.

Marknaden erbjöd självfallet även på en rad olika tilltugg, allt från sockervadd och popcorn till Vild-Hasses renkorv. Men här fanns också äkta samisk glödkaka som bakades på plats.

Jatta Norberg var en av bagarna som med stor skicklighet kavlade ut degen.

Ludvikabon Bertil Kruslock var för sin del inte enbart ute efter att shoppa. Han stannade till en stund vid Djurens Rätts stånd.

Här fanns flera namnlistor att skriva på. Samtliga med budskap till beslutsfattare att ta fasta på djurens rätt att slippa plågas av människor.

- Jag vill gärna göra vad jag kan för att hjälpa utsatta och hemlösa djur, förklarade Bertil.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons