Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En månads fängelse för stöld på systemet

Annons

Den 34-årige mannen gick helt sonika raka spåret fram till kassörskan vid systembolaget på Fredsgatan i Ludvika. Plötsligt satte han ned handen i kassan och rev åt sig 2 200 kronor och försvann från platsen.

En butiksvakt uppmärksammade det hela och kunde springa ikapp mannen och hålla honom kvar tills polisen anlände. Han blev sedermera anhållen och häktad dagen efter händelsen på systembolaget den 12 april i år.

Falu tingsrätt dömde nu den 34-årige Ludvikabon till en månads fängelse för stöld. Han ska dessutom erlägga 500 kronor till den särskilda brottsofferfonden.

De 2 200 kronor som man stal på systembolaget har även återlämnats.

Den dömde Ludvikabon förekommer under 31 avsnitt i belastningsregistret. Den 5 januari i år dömde Falu tingsrätt honom för bland annat tre stölder till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Några veckor senare skrevs han ut från behandlingen på grund av att han misskött gällande regler.

Den 14 mars dömdes han av Gävle tingsrätt för nya brott. På grund av risken för fortsatt brottslighet beslutade tingsrätten att han ska kvarstanna i häktet till domen vinner laga kraft. Dock längst till och med dagen då han skulle ha bivit frigiven och fängelsestraffet börjat verkställas.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons