Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lyckad tjuvjakt

Annons

En söndagskväll i slutet av juni kom Folke Bergqvist hem och upptäckte att ytterdörren stod på glänt. Någon hade brutit sig in i huset och stulit bland annat video, mobiltelefon och spritflaskor.

Folke polisanmälde inbrottet men trodde inte att han skulle få se sina saker igen.

- Polisen har ju så mycket annat att göra, säger han.

En vecka senare fick Folke Bergqvist ett samtal från en fastighetsägare som undrade varför Folke slängt skräp i hans privata container på Koppartorget. Mannen hade hittat en plånbok som innehöll gamla plastkort med Folkes namn på. Bland soporna hade fastighetsägaren även funnit en låda med sprutor, kanyler och ett gammalt recept.

- Jag lämnade allt till polisen, säger Folke Bergqvist.

Receptet kollades och det visade sig tillhöra en man i 20-årsåldern som sedan tidigare var känd hos polisen. Vid en husrannsakan i mannens lägenhet hittades Folke Bergqvists ägodelar.

- Det bästa var att klockan som jag fick från jobbet efter 25 år i tjänst kom tillbaka, säger han.

I förhör uppgav mannen och hans kumpan att de sålt Folkes video strax efter inbrottet. Den finns nu hos polisen som bevismaterial. Allt utom några spritflaskor har hittats.

- Tjuvarna har väl festat till innan de åkte fast, säger Folke Bergqvist.

Han är nöjd med polisens insats.

- Det var tur att mina plastkort hittades. Men polisen har också gjort ett väldigt bra jobb. Det är inte många inbrott som klaras upp, säger Folke Bergqvist.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons