Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lyckad 50-årsdag

Annons

Evenemanget inleddes med en maffig parad från skolan till kapellet där en högtidliga invigning ägde rum. Publiktillströmningen gjorde det lilla kapellet knökfullt och publiktillströmningen blev en glädjande överraskning för arrangörerna som inte anat att intresset skulle vara så stort.

Efter kapellpunkterna hade skaran chansen att sprida ut sig lite mer på skolans område för att ta del av ett stort antal anhalter.

Flera bilder från de 50 åren visades och en av besökarna som tittat till de utställningsväggarna var Kent Andersson från närkingska Kumla.

- Det är mycket nostalgi över att få komma tillbaka hit. Visst har en del förändrats men mycket är sig likt också, konstaterar kumlabon.

Han är inte infödd i Yttermalung utan kom hitflyttandes.

- Det var aldrig några problem att komma in i miljön, minns Kent Andersson:

- Det var några fantastiskt fina år här i Yttermalung.

Från hans gamla klass fanns en kvintett med på jubileet och till dem ska läggas flera andra bekanta ansikten.

- Det är mycket nostalgi över den här träffen och roligt att få träffa gamla bekanta. Det här var ett mycket trevligt initiativ, rosar Kent Andersson arrangörerna.

Han lämnade bygden i början av 1980-talet som 27-åring, är gift och har tre barn samt verkar inom den evangeliska frikyrkan i Örebro med ekonomifrågor.

Många bor förstås kvar i bygden men det var flera som i likhet med Kent Andersson fick åka åtskilliga mil för att delta i jubileet; det finns gamla Yttermalungselever lite varstans.

Flera av de pedagoger som spritt lärdom i fem decenniers Yttermalungskullar fanns också på plats. En av de första som verkade på skolan var Curt Lofterud och han medverkade under jubileet dels som fanbärare, dels som talare i kapellet.

Han kunde räkna in ett 30-tal av sina gamla elever. Bland andra närvarande lärarnamn kan nämnas Hans Öström, Anna-Britta Halvarsson, Hasse Härén samt Jan och Anna-Greta Snith.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons