Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En luftfaktura på tre miljoner

Annons

Kommunen ville egentligen att ABB skulle ta hela kostnaden för reparationen.

- Vi har hävdat gentemot ABB att det här skulle vara ett garantifel, men vi har inte kunnat komma fram den vägen, säger byggnadsingenjör Mats Jansson.

Så det blev en kompromiss istället, vilket innebär att kommunen och entreprenören delar på kostnaderna. Genom överenskommelsen slipper dock kommunen vidta rättsliga åtgärder för att få ersättning, något som man befarade i början på året.

Det gamla ventilationssystemet, som ABB installerade för bara tre och ett halvt år sedan, har aldrig fungerat tillfredställande. Personal och besökare kände att de inte fick tillräckligt med luft. Orsaken: luftkanalerna var underdimensionerade.

- Nu får vi större dimensioner på kanalerna till hallen, och förhoppningsvis bättre luft, säger simhallens chef Bengt Nordin.

De nya aggregaten anlände i söndags kväll, och installationen har påbörjats. Bengt Nordin hoppas att simhallen åter ska kunna öppna i mitten på juli:

- Då hoppas jag att allt kommer vara tillfyllest för alla parter.

Före den senaste reparationen hade totalt elva miljoner kronor redan investerats för att uppgradera anläggningen. Nästan genast märktes det dock att temperatur och luftfuktighet inte var bra, och vid den senaste kontrollbesiktningen påtalade kommunens representanter också detta för installatören.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons