Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lokal variant av Fame Factory

Annons

Musik- & dansskolan och Djuråsskolans musiklinje är en lokal variant av Fame Factory.

- Under tio år har vi utbildat begåvningar som gått vidare till olika typer av scener runt om i landet, säger den kommunala musik- och dansskolans rektor Jan Sjönneby.

Evenemang i Gagnef är namnet på en kommunal kultursatsning som syftar till att sätta Gagnef på kartan som en musikalisk mötesplats.

- Det känns mycket bra att kommunen valt att göra reklam för sig via kulturevenemang, tycker Jan Sjönneby.

Tidigare har projektet omfattat bland annat en uppsättning av musikalen I hetaste laget och konserter med flera rikskända artister.

Satsningen bygger på och vidareutvecklar Musik- & Dansskolans många framgångsrika arrangemang. Majoriteten av de medverkande i 2002 års 13 föreställningar av I hetaste laget har fått sin musikaliska och sceniska skolning i Gagnef.

- Evenemang i Gagnef fungerar också som inspirationskälla och skola för våra egna ungdomar, av vilka många redan satsat vidare och framträder i större sammanhang, säger Sjönneby.

Han är glad över att uttagningarna inför höstens musikal lockade ett 60-tal kvalificerade sökande.

- För 15 år sedan hade vi på sin höjd fått ett tiotal sökande från närområdet.

Grease är en 500 000-kronorssatsning som med orkestern inräknad kommer att engagera nära 50 personer på och bakom scenen.

- Förhoppningen är att uppsättningen ska gå ihop ekonomiskt och ge ett stort överskott i form av inspiration och inte minst bred kulturell underhållning för intresserade från stora delar av länet, förklarar Sjönneby.

Mer läsning

Annons