Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kylslagen publiksuccé

Annons

Många av de tillresta simmarna berättade om spöregn såväl söderifrån som norrifrån. Den usla sommaren tycks alltså ha gjort semesterfirarna så luttrade att det räcker med uppehållsväder för att de ska jubla i högan sky.

- Det här är det bästa vädret som jag haft hittills under semestern, sade en glad simmare från Vänersborg som till och med skippade den annars i det närmaste obligatoriska våtdräkten.

Utanför ishallen håller Patrik Forsell från W-Dykskola på att packa ihop de hundratals våtdräkter han haft till uthyrning och försäljning under helgen.

- I dag har de flesta hunnit skaffa egna dräkter men jag har ändå haft en bra helg, summerar han.

Patrik ingår också i den skara av dykare som finns tillgängliga under simningarna.

- Den enda incident vi haft var en borttappad klocka under startbryggan, berättar Patrik.

I övrigt har dykarna sökt av bottnen före och efter start.

- Vi måste kontrollera att ingen gjort något sabotage och vid starterna är det så många som dyker i samtidigt att det är svårt att se från land om någon skulle försvinna i vattnet, säger Patrik.

Även vid turistbyrån får personalen nu andas ut något efter en hektisk helg.

- Det är betydligt fler som hört av sig till oss om boende än tidigare år och vi har kunnat erbjuda husrum åt alla som ringt, berättar Elin Lundkvist vid turistbyrån.

Ett annat tydligt trendbrott detta år är att många barnfamiljer kommer tidigt och passar på att semestra i Dalarna.

- De har verkligen uppskattat att vi har så många barnaktiviteter i utbudet kring simningarna, säger Annika Larsson och Maggan Karlsson.

De menar också att satsningen på barnen bör utvecklas ytterligare eftersom familjernas semestrande till stor del styrs av barnens önskemål.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons