Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kulturens högborg

Annons

Det var länge sedan jag blev så glad som jag blev när jag såg förslaget om att göra tingshuset till bibliotek. Det är en utmärkt byggnad som känns både ärevördig och högtidlig. Precis i sådan miljö ska det bästa som finns få bo - böcker!

Dessutom kommer det att medföra en revolution för oss som tycker om att läsa tidskrifter och tidningar från andra håll i landet. Dagens lokal är inte ens undermålig, den är otjänlig. Att sitta på de skrangliga stolarna och försöka koncentrera sig är ogörligt.

Ständigt är man omgiven av en ström av personer som antingen ska gå på matinédans, eller gå på bio eller bara traska omkring och störa i största allmänhet. Det är lugnare på Stockholms central.

Så nu får man hoppas att politikerna tänker till en extra gång och inte rutinmässigt avslår bara för att förslaget inte kom från rätt parti.

Jag är övertygad om att tingshuset dessutom kommer att ge lite mer liv åt den änden av staden. Parkering löser man elegant genom att asfaltera planen där bensinmacken låg tidigare.

Ludvika väntar fortfarande på sin konsthall. Skulle det intillliggande häktet kunna vara hemvist åt våra konstnärers verk, både lokala och tillresta? Man kan säga att det enda positiva med dagens foajé i Folkets hus är att många som vanligtvis inte bryr sig om konst, passar på att titta på den utställning som för tillfället visas i det ynkliga utrymmet i mitten.

Min vädjan är alltså: skapa en kulturens högborg av tingshuset!

KULTURSLUKARE

Mer läsning

Annons