Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En krog som anses värd sitt pris

Annons

När redaktören för krogguiden "Vägarnas bästa" delger utmärkelsen "mest prisvärda krogupplevelsen i Sverige" säger han:

"För en inspirerad gastronomisk satsning i dalamiljö där gästens upplevelse och vänliga priser står i förgrunden",

- Den mest prisvärda krogupplevelsen i Sverige finns i Dalarna slår redaktör Mikael Mölstad fast.

"Vägarnas bästa" innehåller omdömen om cirka 650 krogar i landet och har blivit mer och mer uppskattad. Den engelska utgåvan utsågs i år till "Best guide in the World", bästa krogguiden i världen, vid tävlingen World Cookbook Award.

Mikael Mölstad informerar om hur rapportörerna äter, dricker och - i bästa fall - njuter då de besöker de olika ställena.

- När de lämnar krogen ställer de sig frågan: Var det här värt pengarna? Är de nöjda, var det en stor lustupplevelse för en själv eller för dem man åt tillsammans med? berättar Mikael.

- Vi startade högt och har sedan anpassat oss till det som gästerna kräver, säger Viktor Angmo och beskriver hur han känner:

- Jag är super-superglad. Det här är första gången som vi fått ett offentligt erkännande.

Viktor och Malin övertog tillsammans med Malins föräldrar Kjell och Anna-Karin Erlandsson verksamheten den första april i år.

- Att ta över restaurangen är något som vi längtat och sett fram emot, menar Viktor som varit köksmästare sedan han kom dit.

En av de åtta Hederstallrikar, till krogar som förtjänar extra uppmärksamhet - "för att i äkta dalamiljö i generationer ha vidmakthållit en genuin kulinarisk upplevelse" - gick inte oväntat till Romantik Hotell, Åkerblads Gästgiveri i Tällberg.

En nyhet i årets upplaga är en redovisning av 36 av landets bästa golfkrogar, ett nytt besöksmål för kulinariskt intresserade.

Ser man på resultatet av årets bedömning så fick Dala-Husby Hotell och Restaurang 85 poäng av 100 möjliga och blev därmed bästa krog i Dalarna. Åkerblads fick 83 poäng. I Dalarna har 36 krogar listats.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons