Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En klassiker som står sig

Annons

Barnen vinkade. Många var dyblöta, alla såg glada ut.

I sju vagnar har de klätt ut sig med olika teman. Clownerna viftade, badpojkarna gestaltade Sågmyrabadet i en tunna och häxorna kokade ihop något till Halloween.

Räddningstjänsten i Bjursås bjöd på välputsad röd lack.

- Det är fler än förra året. Men året dessförinnan var det 14, 15 vagnar. Till nästa år ska vi utmana de vuxna att vara med också. Det finns väl alltid några tokskallar i byn som ställer upp, säger Lena Lundin.

Hon är en av nio aktiva i Sågmyrabarnens förening som jobbar för att det ska hända roliga saker i byn. Efter ett generationsskifte har verksamheten fått ett uppsving igen. Föreningen ordnar bland annat julgransplundring, majstångsresning och uppvisningen Småstjärnorna. Några medlemsavgifter finns det inte.

- Alla är med i föreningen, fast de inte vet om det. Vi har inga fasta inkomster. För några år sedan låg det nästan på minus, men nu har vi 20 000 i kassan. Vi säljer lotter och får in en del, säger Lena Lundin.

Publiken fick rösta på bästa utstyrsel. Det blev Harry Potter-gänget som vann, Pippi-vagnen kom tvåa och badpojkarna trea.

När alla ekipagen passerat köade barn och vuxna in i parken. Regnet upphörde, Mister Udd trollade och alla njöt av servering, lotterier, chokladhjul med mera.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons