Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En klass blev två efter arrangörsmiss

Annons

Jordbänningarna från Haninge, Stockholm, gick i mål som segrare i mixad klass i årets Vasastafett. I laget fanns bara en tjej, inte de tre som enligt årets nya regler skulle krävas för att ställa upp i den mixade klassen.

Ulf Tingström, lagets ledare, berättar att han, så sent som i torsdags, ringde tävlingsledningen och fick klartecken att ställa upp med endast en tjej i laget.

När Kisa SK/Björkfors GOIF gick i mål fick arrangörerna problem. Laget hade tre damer med i sitt lag och det blev hårda diskussioner när laget fick reda på att deT blivit fråntaget guldet av ett lag som sprungit med andra förutsättningar.

Arrangörerna löste till slut frågan så att den mixade klassen delades i två, en med lag med en till två damer i laget, och en klass för lag med minst tre damer.

- Det är tråkigt att det blir så här, men det är okej. Vi kommer tillbaka, säger Tomas Kasselstrand, tävlandes för Kisa SK/Björkfors GOIF.

En av lagets löpare fick, på grund av värmen, föras till lasarettet efter sin sträcka, och var inte kontaktbar, berättar Tomas Andersson.

Jordbänningarna hade satsat på att vara bland topp tio totalt, berättar Micael Gunerus.

- Det är skitkul det här. Främst att både orienterare, skidåkare och löpare träffas och tävlar med varandra, det är sällan det händer i dag, säger lagets ledare, Ulf Tingström.

Mats Hjelm, tävlingsledare för Vasastafetten, säger att han beklagar att alla lag inte fått samma information om vilka regler som gäller för den mixade klassen och att arrangörerna ska se över det till nästa år.

- Det här var en miss av oss. I den inbjudan vi tryckte upp i december framgick det inte att tre damer ska vara med för att tävla i den här klassen, säger han.

- Det var upprörda känslor ett tag, men gick bra till slut. De var nöjda och glada och sa att de kommer tillbaka.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons