Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kick för tjejerna

Annons

- Vi har försökt få med killar, men det har visat sig vara svårt, berättar Linda, som tillsammans med Jenny för andra terminen leder kickboxningen. En gång i veckan året runt samlas 14 deltagare i åldrarna elva till 55 år och tränar. Fler får inte plats.

Varför karlar inte vill vara med finns det ingen egentlig förklaring till. Man skulle ju kunna tänka sig att de borde vara intresserade av att lära sig att försvara sig mot eventuellt påflugna Mockfjärdsflickor, men så är tydligen inte fallet.

Linda och Jenny har satt upp en anmälningslista till kickboxning för män, men bara en enda modig man, vid namn Marko, har anmält sig...

Tjejerna själva säger att de är med för att få träning. Några "farliga" Mockfjärdskarlar tycker de inte att de behöver försvara sig emot.

Tacka för det när karlarna inte är med och lär sig...

Även body toningen, som är en form av styrketräning med gummiband och kropp som redskap, körs en gång i veckan. Där är Linda Engvall ensam instruktör. Där får fler plats. Ett 30-tal kvinnor i åldrarna mellan 18 och 60 år deltar.

- Intresset ökar hela tiden och vi skulle kunna ha större grupper, men lokalerna räcker inte till, berättar Linda, som för tredje terminen kör body toningen.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons