Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kelgris i större lokaler

Annons

Nu eller aldrig kände butiksägaren Mattias Kärvemo när gamla posten blev tom. En sådan här chans till perfekt lokal får man bara en gång i livet.

Han slog till och efter en helrenovering öppnade Djurmagazinet i går med dubbelt så mycket djur och dubbelt så stora lokaler.

- Framför allt är det fåglar och fiskar jag prioriterat med fler arter och individer, förklarar Mattias.

Generösa utrymmen ges fåglarna i fyra stora voljärer från golv till tak. Samtidigt har den gamla butikens 30 akvarier nu blivit mer än dubbelt så många och med nya häftiga arter.

- Fåglar som husdjur är på uppgång precis som fiskar i akvarier och reptiler i fångenskap, säger Mattias.

Det är djur som passar den stressade nutidsmänniskan, som kanske inte hinner hem på lunchen för att rasta hunden. Ändå skapar de med sin närvaro en trivsam atmosfär och ger behagligt liv åt våra hem.

Själv är Mattias reptilfrälst och föder upp ormar hemma i Hedemora. Det kommer säkert att lysa igenom i butiken framöver, men även mjukisdjur som kaniner, marsvin och tamråttor har naturligtvis sin givna mysplats i rymliga burar i gamla posten.

- Alla burar här är betydligt större än vad jordbruksverket kräver, framhåller Mattias som i den nya butiken kan utöka försäljningen av levande djur.

De har dessutom sina egna avdelningar längst in för att slippa störas i onödan. Och det gäller även ormar och ödlor, som finns i an annan avskild del av butiken.

- Jag har kört i egen regi i tre år nu och känner att jag vill utvecklas, konstaterar Mattias.

Han vill ha en stor konkurrenskraftig butik med plats för ett brett sortiment även på foder- och tillbehörssidan.

Sju kubikmeter vatten i akvarierna ger besökarna en vink om hur hårt han satsar på fiskar. Och väl inne i butiken möts kunderna av ett hav med allt den djurintresserade kan önska.

Djurmagazinet i Falun ingår i en kedja med 40 butiker och fullt sortiment av foder, tillbehör och levande djur. Den målsättningen lever Mattias med råge upp till i den nya den djurvänliga butiken.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons