Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kamp under vattnet

Annons

- Vi har slagit ihop med Kumla och Uppsala för att få till ett lag. Men nu i sista omgången var det bara Borlängekillar, säger Patrik Borg i hemmaklubben, Borlänge UV-rugby.

I sista seriematchen mötte Borlänge Nemo från Stockholm som var ofina nog att klå hemmakillarna med 6-5.

I den andra matchen i sista omgången vann Bottenskraparna från Gotland över Nemo med 9-3.

Speciellt för sista omgången hade hemmaklubben lånat ihop utrustning för att kunna visa matchen på en projektor mot en duk.

- Så brukar man bara göra i Elitserien och andra stora evenemang. Vi gjorde det för att visa att vi finns till. Som mest tittade nog ett 50-tal personer, säger Patrik Borg.

I undervattensrugby är det sex spelare i varje lag. Tre finns under ytan medan tre vilar och gör sig redo för att gå ned under vattnet.

På sidan får varje lag ha upp till fem avbytare. Matchen döms av tre domare, en fridykande, en med dykartub och en domare på land.

Bollen är extra tung och bollen måste vara under vattnet hela matchtiden, 2x15 minuter.

När ett lag försvarar sig ligger målvakten över målkorgen på bottnen och framför vaktar en back.

Rugby kan låta lite våldsamt men under vattnet blir det inga stora knuffar. Det är också väldigt sällan som någon skadar sig i undervattensrugby.

I sluttabellen för division I östra toppade Telge BK med 16 poäng följda av Bottenskraparna 14, Polisens DK 14, Nemo 10, Bromma Caviar 4 och sista Borlänge helt utan poäng.

I seriespelet i undervattensrugby finns följande serier: Elitserien, norra och södra allsvenskan, division I östra, västra och södra, damserien samt junior-SM.

För Borlänge UV-rugby blir det nu sommarlov men i augusti börjar träningen igen.

- I går, söndag, var det seriemöte i Jönköping så vi får se i vilken serie vi hamnar nästa år, säger Patrik Borg i Borlänge UV-rugby.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons