Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En insats för polskan

Annons

Danskvällen inleddes med att Henrik Källbäcks lärde ut polskedans under en timme. Därefter tog familjen Nordin från Dala-Järna över och spelade upp till dans. Man spelade gammeldans, vals, schottis och en del annat och man hade också med dansen polska på repertoaren.

Innan dansen hade man haft en danskurs där ett tiotal personer deltog. Därefter kom ett stort antal ungdomar från Malungs folkhögskola och då kom verkligen dansen igång på allvar. Det kan nämnas att det också fanns en del långväga gäster som kom både från Avesta och Ludvika.

Att en del fått en negativ inställning till polska vill man nu ändra på. Kan man bara dansa polska i grunden kan man nog lära sig att dansa polska i olika varianter. Men för att kunna gå ut på dans räcker det om man behärskar en variant av polskan. Det är det man nu vill göra en insats för så att folk verkligen blir mera positiva till att dansa polska.

Förr var det viktigare att man dansade rätt steg beroende på var polskan kom ifrån men numera dansar man mera på känsla. Det gör det också litet lättare för dem som är ute och dansar.

Kvällen i ordenshuset i Nås blev verkligen en lyckad tillställning och det dansades så det stod härliga till. Alla som hade kommit för att vara med verkade verkligen att trivs med danskvällen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons