Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hyresgästförening bör vara politiskt neutral

Annons

Svar till Åsa Rundblad:

Rollen som oppositionspolitiker är många gånger svår. Jag är en mycket aktiv oppositionspolitiker och det kan naturligtvis innebära att jag framstår som väldigt negativ.

Men detta är långt ifrån hela sanningen eftersom media skriver om mig de gånger jag har avvikande mening i något ärende. Det har jag inte i alla typer av ärenden. I näringslivs- och etableringsfrågor har jag inte reserverat mig någon gång utan tillstyrkt förslagen.

Vad gäller ärendet "gemensamma krafter" så är jag klart negativ. Jag anser nämligen att en kommun oavsett om den är styrd av moderater eller som här i Borlänge av socialister ska vara neutral.

Det är bland annat med hänsyn till tjänstemännen som jag tycker att det är mycket olämpligt att driva projekt med föreningar som så klart är kopplade till socialdemokratin som ABF, Unga Örnar, Verdandi och inte minst hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen borde vara politiskt neutral, men är ju inte det. I valet år 2002 deltog hyresgästföreningen i en ful kampanj mot oss moderater.

I övrigt är jag positiv till samarbete mellan kommun, vårdcentral, polis, kyrkan med flera, men varför blanda in politiska organisationer?

Ulla Olsson, m
oppositionsråd i Borlänge

Mer läsning

Annons