Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En högstadieskola och en sporthall i Mockfjärd"

Annons

Kommunen klarar balanskravet såväl 2002 som 2003.

Det hävdar centerpartiet i Gagnef i en måldeklaration inför budgetarbetet 2003-07.

I dokumentet deklarerar partiet att det vill satsa på en högstadieskola, en sporthall i Mockfjärd, ett kultur- och näringslivshus i Djurås, öka personal- och ungdomsinflytandet och verka för fler strandnära tomter.

I dokumentet betonar Gagnefcentern att ett särskilt valprogram kommer senare och att dokumentet enbart ska ses som ett "avstamp inför budgetarbetet de närmaste fyra åren".

Ändå är det ofrånkomligt att "avstampet" kommer att betraktas som en form av valplattform.

Beträffande den ekonomiska si-tuationen säger kommunalrådet Jaak Kerstell att "överskottet för det här budgetåret ser ut att bli betydligt mindre än vad vi hoppats på".

- Eftersom behoven är större än de kommunala resurserna behövs det en dialog med invånarna. Vi vill med vårt dokument visa hur vi vill se kommunens framtid, förklarar han.

Till nyheterna hör att c ska verka för en inomhushall för innebandy och handboll - i Mockfjärd, att utveckla ett kultur- och näringslivshus i Djurås, att samordna socialförvaltningens verksamhet under ett ledarskap (läs en förvaltningschef), att inordna skolans ekonomi- och personalfunktion i befintliga ekonomi- och personalavdelningar, att förverkliga byggnation av Gråda slussar och att avlasta rektorerna/skolledarna det dagliga ansvaret för barnomsorgen genom en samlad ledningsresurs för

barnomsorgens dagsfrågor.

- Vi vill föra ut ansvar och beslut så nära verksamheterna som möjligt eftersom det skapar delaktighet och engagemang, säger Anders Ahlgren, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

- Kommunens exklusiva boendemiljö vill vi utveckla genom att via översiktsplanen skapa möjligheter för nybyggnation med vattenkontakt, berättar Anki Enevoldsen, ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

När det gäller skolan vill centern ha ett högstadium med verksamhet och lokaler i både Djurås och Mockfjärd.

Med musikprofilering i Djurås och profilering på idrott, bland annat ridning, i Mockfjärd hoppas centerpartisterna kunna göra utbildningen mer attraktiv, samtidigt som ett gemensamt ledarskap och samverkan ska leda till att lärarnas kompetens, lokalerna och undervisningsmaterialet används på bästa sätt.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons