Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hemlig, jättesmart manual?

Annons

Jag har varit arbetslös i snart ett års tid och blir således snart utförsäkrad. Under denna tid har jag sökt upp emot hundra jobb inom mitt naturvetenskapliga yrke. Jag är inte purung, men har ännu många år kvar att ge. Staten spenderar enorma belopp på att få arbetslösa och utbrända i arbete. Ändå tycks arbetslösheten bara öka.

Hur tänker då en arbetsgivare som får in 50 - 100 ansökningar från personer som skulle klara den tilltänkta arbetsuppgiften? Det tycks finnas någon jättesmart manual om hur man väljer ut den rätta personen.

Ett exempel ur manualen: "Om man anställer en arbetslös som är mycket angelägen att få ett jobb, kräver denne snart bättre arbetsuppgifter, högre lön, blir lat och tänker bara på ledighet och semester. Detta gäller i speciellt hög grad om den arbetslöse är överkvalificerad. Skatten blir som en försäkringspremie företagen får betala för att slippa människor med tendens att bli sura och utbrända."

För någon tid sedan fick jag en rapport från insidan. Det var ett företag som fått ett stort antal ansökningar, bland annat en från en något äldre men högt kvalificerad person. På ett personalmöte diskuterades det dock huruvida denne sökande skulle passa in i "vårat unga sammansvetsade gäng".

Personen blev följaktligen ratad på grund av sin ålder. Varför kräver inte Arbetsmarknadsverket att få ha ett ombud närvarande för att informera om att anställning av landets arbetslösa och före detta utbrända skulle ge mindre skatt och således ökad tillväxt för företagen.

Sol och fritid

Mer läsning

Annons