Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En heldag för hälsan

Annons

Ta hälsospåret, säger de och berättar att de lagt upp en tipspromenad mellan de olika stationerna.

Det är bara att följa marschallerna från Fot- och skospecialisten på Järnvägsgatan. Där finns Susanne och Åsa Lundberg som båda arbetar med fotvård och Christina Johansson som ger massage.

Därifrån går hälsospåret förbi Medborgarhuset och vidare till Västerlånggatan där Jeanette Palmqvist erbjuder ljusterapi och dessutom föreläsningar om kinesisk medicin och om friskvård för hästar. På Folkets husvägen har Carolina Lindgren mottagning för massage och kroppsvård. Där går det att börja dagen med Qi Gong som Leja Jansson leder.

Leja ska också visa grunderna i yoga. Hos Carolina finns den här dagen också Anky Lindén som arbetar med personlig utveckling. Dessutom kommer en fotoutställning av visas, det blir demonstration av make-up och en del annat. Hasse Gustafssons företag HG Events som erbjuder olika friluftsaktiviteter finns också där.

Vid skidstugan ska Anna-Greta Fagerberg bygga en lägerplats där hon ska laga mat, och så erbjuder hon skogsgympa för att pigga upp dem som känner sig trötta och hängiga.

- Vi kompletterar varandra och är en resurs åt landstinget, säger Åsa Lundberg, samtidigt som hon konstaterar att det finns ett stort utbud av resurser för friskvård här i kommunen.

Anky tycker att företagarna ska tänka på att satsa på att behålla en frisk personal.

- Det är bättre att förebygga än att rehabilitera sig, säger hon.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons