Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En heldag för dansen

Annons

När den nionde upplagan av Dansens dag går av stapeln i slutet av april sker det i mångfaldens tecken.

Danser från världens alla hörn visas upp på Hedemoras gator och i Vasaskolans aula.

I anslutning till arrangemanget bjuds dessutom gamla estetelever från Martin Kochgymnasiet in till ett tioårsjubileum. Den 29 april är den internationella Dansens dag. I Hedemora har man valt att fira i dagarna två med start den 28 april.

Natalie Carranza och Helene Jacobsson som går tredje året på Martin Koch-gymnasiet har valt Dansens dag som sitt projektarbete i skolan.

Tillsammans med läraren Carina Wartin-Lidholm håller de i trådarna för de fem föreställningar som ska visas upp för allmänhet och skolungdomar i Vasaskolans aula.

Natalie berättar att årets upplaga av Dansens dag bjuder på några nyheter.

- Vi har valt att satsa mer på mångfald i år och vi ska ha med danser från flera olika länder. Det blir bland annat tango, bugg, disco och hip hop. Sedan bjuder vi in alla estetelever som gick ut från Martin Koch för tio år sedan. De får se föreställningarna gratis och blir bjudna på en middag, säger hon.

Framträder på Dansens dag gör bland annat elever från Studieförbundet vuxenskolan och estetelever från Martin Koch. Niondeklassare har bjudits in från Säter, Borlänge, Gustafs och Långshyttan för att informeras om och lockas av Martin Koch-gymnasiets estetprogram.

Under Dansens Dag får de vara med bakom scenen innan och under själva föreställningen.

- Vi kom på att det här var ett bra sätt att locka elever till Martin Koch, säger Natalie.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons