Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En härlig fest med utsikt

Annons

Mycket folk hade kommit till den årliga Finnmarksträffen vid Utsikten i Närsen, som hölls i lördags, på Nås finnmark. Från festplatsen hade besökarna en majestätisk utsikt över sjön med samma namn som byn.

Förutom den vida blicken bjöds det på dragspelsmusik av Vädurarna, en samling herrar och damer från Ludvikatrakten, som bland annat spelade hambo och vals. Utöver det så bjöd Bo Eje Västlund på visor och dikter på finnmarksmål. Men det som engagerade besökarna mest var nog lotterna som arrangörerna gick runt och sålde på området.

- De här femkronorslotterna är lättsålda. Oftast får jag en tjuga och kunderna får fyra lotter, säger Nathalie Karlsson.

Vinsterna är allt ifrån grilltändare till termosar. En som kan göra anspråk på titeln som eftermiddagens turtjej är Eva Karlsson. Hon vann en duk en kökskniv och en termometer.

- Det här går riktigt bra, säger Eva Karlsson och rullar upp sin nyvunna duk.

Eva Karlsson brukar besöka Finnmarksträffen. Hur många gånger det har blivit har hon glömt bort.

Stefan Carlsson går även han runt och säljer lotter, men dessa är lite dyrare och har ett helt annat pris än de övriga lotterna.

- De här kostar 100 kronor och högsta vinsten är en halv gris, säger han.

Den andra halvan delar de som vinner andra- och tredjevinst. En av dem som har köpt en lott av Stefan Carlsson är Lennart Matspers.

- Om jag ska vara ärlig spelar det inte så stor roll om jag vinner grisen eller inte, jag ser det som välgörenhet, säger han och försäkrar att han har plats över i frysen om en vinst skulle bli aktuell.

Han besöker ofta träffen för att träffa människor.

- Det är skoj när det händer något, säger han.

DANIEL SAMUELSSON

Mer läsning

Annons