Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hårfin tävling

Annons

På söndag i Spegelsalen på Grand i Stockholm är det final i skol-SM för frisörer. Johanna Eriksson, Elias Antonios och Stina Brandser från Haraldsbogymnasiet i Falun kommer att delta. De har tagit sig vidare efter att först ha tävlat mot klasskamraterna och sedan mot elever från Karlstad och Karlskoga. Konkurrensen i finalen är stenhård då de bästa eleverna från hela landet tävlar.

- Elever från skolor i södra delen av Sverige brukar vara väldigt duktiga, de har egna tävlingslokaler där de blir tränade, säger Stina.

Det krävs att eleverna har bra teknik och är säkra på sina frisyrer för att hinna även om någonting oplanerat skulle inträffa under tävlingens gång.

- All tid som blivit över har vi lagt ned på träning inför tävlingen. Jag gör min frisyr på 15 minuter och då har jag 15 minuter till godo, säger Elias.

Han var även med i finalen förra året, men tyvärr blev det ingen vinst då. Yrkesdrömmen är att få fortsätta tävla inom frisöryrket och då gärna med långhårsuppsättning som han tycker är roligare än söndagens gren.

Alla tre är överens om att det senare i livet skulle vara roligt att prova lyckan utomlands och även att starta eget. Stina vill komplettera frisörutbildningen med en makeuputbildning. På så sätt kan hon inrikta sig mer på en skönhetssalong som jobbar med helhetsintrycket.

MADSINE LINDBERG

Mer läsning

Annons