Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En häktad, en anhållen efter knivmisshandeln

Annons

Knivmisshandeln ägde rum utanför Wasastugan natten till lördagen den 17 juli. Polisen har sedan dess förhört en rad vittnen till händelsen, som började med ett bråk på Wasastugans uteservering.

Två män, båda 28 år och hemmahörande i Rättvik, har sedan förra tisdagen varit anhållna i sin frånvaro, misstänkta för misshandeln.

Under fredagskvällen greps den ene mannen i Rättvik och fördes till polisstationen i Borlänge där häktesförhandlingar skulle ske under helgen.

Då Dalapolisen har fullt upp med att utreda mordet på en 48-årig polis i Hedemora, förflyttades den gripne 28-åringen till Mora istället.

Under måndagen skedde häktesförhandlingarna i Mora tingsrätt. Mannen är skäligen misstänkt för grov misshandel och hålls häktad eftersom det finns risk att han annars skulle förstöra bevis eller försvåra utredningen.

Under måndagen greps även den andre mannen, också han i hemmakommunen Rättvik. Han fördes till polisstationen i Mora där han sitter anhållen, misstänkt för grov misshandel. Häktesförhandlingar beräknas ske inom de närmaste dagarna. Båda männen är sedan tidigare kända av polisen.

SOFIA WESTMAN DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons