Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En gräddfil för läkare

Annons

Inte undra på att landstingets pengar inte räcker! Jag hörde att det ska finnas en grupp av tre till fyra läkare med en månadslön på 80 000 kronor som egentligen inte har någon tjänst.

Man har då konstruerat någon sorts grupp för att det ska se ut som de gör något vettigt. Skicka omedelbart ut dessa personer på vårdcentralerna där det alltid fattas läkare.

Dessutom ska det vara så att läkare som har utfört extra arbete i exempelvis projekt får ett lönepåslag.

När projektet är slut så behåller de lönepåslaget. Vansinne eller hur?

Läkarna ska heller inte vara administratörer. De ska jobba direkt med sjuka människor och låta andra syssla med papperskvarnen, då hinner de med många fler patienter.

Man bör också schemalägga läkarnas tjänstgöringstider. Se till att de jobbar som oss vanliga och inte har en massa kompensationstid att ta ut för då arbetar de i Norge eller har bisysslor av annat slag. Sedan blir de sjukskrivna för att de inte orkar mera.

Landstinget ska även betala ut lön till personer som varit sjukskrivna lång tid och där Försäkringskassan inte längre betalar ut sjukersättning för att de anser att personerna är friska och kan arbeta.

Själva anser de att de inte är friska och kan arbeta. Av missriktad hänsyn, eller är de inte kompetenta, betalar landstinget deras lön. Hur länge? Säg då omedelbart upp dessa.

Vi skattebetalare tappar helt förtroendet för Landstinget Dalarna och dess inkompetenta ledning.

Ingrid (m)

Mer läsning

Annons