Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En god affär - för alla

Annons

Det var Lioness Daldockan och Gagnef-Floda Lions club som arrangerade lördagens loppmarknad vid kretsloppscentralen i Djurås.

- Det gick över förväntan, anser Åke Wikman, som basar för verksamheten, som tillhör Lions-klubbarnas mest inkomstbringande.

Hittills i sommar har försäljningen av sopor och inlämnat gods gett 38 000 kronor!

Då är att märka att det återstår två loppmarknader och en avslutande auktion. Och mängder av gods.

- Under helgen hade vi bara plats med en del gods. Vi vill inte ställa fram mer än att vi kan ha det under tak. Bland det som återstår till marknaderna den 6 och 20 juli märks bland annat

2 000 böcker, berättar Wikman, som hade en kö på närmare 100 personer när han öppnade grindarna till lördagens loppis.

Fyraårige Martin Nyström, som hade sällskap av mamma Anette Damberg och mormor Gunnel Damberg, fyndade roliga och udda leksaker.

- Själv har jag köpt några askfat som jag tänker använda som fågelbad, berättade Anette.

Gunnar Lärka, med ett stort och mångårigt engagemang inom Lionsrörelsen, slog något av ett rekord när han köpte ett tanzaniskt musikinstrument. Han hade nämligen själv lämnat in instrumentet.

- Jag köpte det i Tanzania 1972 och lämnade in det för att jag inte ville ha kvar det. Nu har jag ångrat mig, förklarade han.

Åke Wikman vinnlägger sig om att göra marknaderna till något av folkfester. De som lämnat in föremål blir av med "skräp", köparna kan göra fynd och Lionsklubbarna får in pengar som används för bland annat ungdomssatsningar i kommunen.

- Vi har inga prislappar på prylarna, utan resonerar oss fram till priser som är bra för oss och för köparna.

- Under lördagen frågade en liten kille vad jag skulle ha för en liten röd kälke. När jag svarade 75 kronor blev killen ledsen och förklarade att han inte hade mer än 21 kronor, berättar Åke och tillägger att "det är klart att grabben fick kälken för 21 spänn".

Mer läsning

Annons