Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En genomtänkt skola

Annons

Det är andra etappen av renoveringen av Smedbergsskolan som nu i princip är klar. Västra skolan, där mellanstadiet tidigare fanns, står nu tom, och mellanstadiets elever har i knappt en vecka haft sina nya lokaler.

Skolans kansli, aula och kulturskolan har också ingått i andra etappen av ombyggnaden. Totalt har byggprojektet kostat närmare 39 miljoner kronor för hög- och mellanstadiets lokaler. I slutet av september kan det bli dags för officiell invigning.

- Det känns skönt att vi flyttat in. Jag har länge sett fram emot det här, säger Karin Nilsson, mentor för en av undervisningsgrupperna.

- Vi har inte hunnit bo in oss riktigt ännu. Men vi är väldigt nöjda, det är ljusa och fina lokaler, säger Monika Berglund, resurslärare och ledare för arbetslagen.

En av de stora förändringarna som flytten inneburit är att lokalerna nu är anpassade till undervisningen som den sett ut under tio år. I mellanstadiet finns fyra åldersblandade grupper i årskurs fyra till sex. Nu finns fler grupprum och möjlighet att undervisa barn ur varje årskurs för sig.

- Vi har grupprum där vi kan dela på de större grupperna. Nu har vi chansen att exempelvis ta ut bara fyror till ett rum, säger Monica Berglund.

Nu finns också ett gemensamt bibliotek för hela skolan och genom att mellanstadiet kommit närmare övriga delar av Smedbergsskolan, ser lärarna möjligheter till mer samarbete. Det finns också enligt lärarna stora chanser att eleverna nu vårdar sina nya klassrum mer än tidigare.

- Det känns som att man har chansen att få någon form av nystart. De gamla lokalerna var väldigt slitna, säger Karin Nilsson.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons