Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fyrbent utställning

Annons

Flera hundra fyrbenta vänner med sina hussar och mattar begav sig till ABB-hallen under lördagen och det blev smått kaotiskt när alla skulle hitta parkeringar i området.

Men det blev förstås ett kärt problem för arrangörsklubben Ludvika brukshundklubb.

Totalt 110 raser fanns representerade på utställningen som pågick under hela dagen, med cirka 20 hundar per timme som bedömdes av de fem domarna, Erna-Britt Nordin, Sonny Ström, Mia Sandgren, Sara Nordin och Harriet Franzén.

Den ras som var mest representerad var bland annat schäfer, stor pudel, golden retriever, chinese crested dog, rottweiler, engelsk springer spaniel och shetland sheepdog. Sedan fanns en hel del av det ovanligare slaget, som breton, welsh corgi pembroke, carne corso, dogo canario, lhasa apso med flera.

Störst i formatet tycktes en skotsk hjorthund vara, en hanne endast 1,5 år gammal men i brösthöjd med sin ägare Cecilia Nordström från Blixbo utanför Falun.

Till de mindre och yngre hörde den korthåriga chihuahuan Rocky som skakade när Sandra Lahnalampi från Smedjebacken gick med honom i koppel.

- Han är lite rädd. Han är bara 5,5 månad, sade Sandra.

- Här är det bling, bling, sade Josefine Karlsson om sin Algot, ett år och fyra månader, en kinesisk nakenhund med strass i halsbandet.

Josefin hade även nybörjaren Tua, fem månader med sig på hundutställningen.

- Det gick inte så bra. Hon tyckte att det var läskigt. Men Algot var bäst i rasen, för vuxna kineser, sade Uppsalabon Josefine som berättade att hon tidigare bott i Ludvika.

Trimbord och campingstolar fanns det gott om i hallen denna dag. En av de välfriserade hundarna som vilade gott var 10-årige Pontus vars matte hade med sig en hel väska fylld med allehanda föremål såsom antistatsprej, hårklämmor, klotång, talk, snoddar med mera.

Matte Grete Blomgren från Torsåker var en av många som hade förberett den långa dagen väl. Det gav också utdelning, shih tzun NordUCh Zansaws My Point Of View, blev bland annat Best in show bland veteranerna.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons