Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En föregångare i många skidspår

Annons

Det var Henry Melin och Hans-Göran Larsson som representerade Malungs kommun i samband med avtackningen och de båda önskade Kurt Larsson en bra tid som pensionär, och han fick mottaga en gåva.

Gåvor fick Kurt Larsson också mottaga från bland annat arbetskamraterna vid sportfältet, överlämnade av Christer Busk. Och från Mosjön överlämnade Bengt Emilsson en specialitet, nämligen en fin, röd fågelstuga som nu kommer att få pryda sin plats vid Kurt Larssons hem i Lima.

Kurt Larsson berättar för tidningen att han har mycket att syssla med och han är bland annat en stor skidentusiast som själv en gång i tiden var aktiv men som på äldre dar sett till att det alltid funnits fina skidspår vid sportfältet i Malung där han arbetat men också i Lima. Och i Lima har han de senaste dagarna lagt ner många timmars ideellt arbete för att skidspåren ska bli åkbara.

- Jag kommer inte att ha några problem att fylla min tid som pensionär, säger Kurt Larsson som redan vid avtackningen fick en förfrågan av byggnadskontorets chef Hans-Göran Larsson om han också till sommaren kunde arbeta vid badet i Lima. Och vi kan avslöja att en liten "lucka" till att så blir fallet lämnade Kurt Larsson. Han sade i alla fall inte blankt nej.

Det var en pigg och glad pensionär som avtackades och en pensionär som inte kommer att ha några problem att fylla sin ökade fritid i framtiden. Avtackningen skedde vid ett näringsställe i centrala Malung där Malungs kommun bjöd på en jultallrik och ett drygt tiotal personer var med för att avtacka Kurt Larsson som nu blivit pensionär.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons