Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En flytt sparar pengar

Annons

- Vi räknar med att spara 360 000 kronor årligen på den här flytten, säger kommunens byggnadsingenjör Christer Nääs.

Ärendet behandlades vid ett extra kommunstyrelsesammanträde och klubbades därefter igenom av ett enigt fullmäktige under samma kväll.

Dagcenters lokaler vid rondellen med en årshyra på cirka 500 000 kronor är redan uppsagda. Fenix - som bedriver dagverksamhet för människor med psykiska funktionshinder - har i dag sina lokaler i hela bottenplanet på Lohbeliahuset i centrum med en årshyra på runt 100 000 kronor.

- Det finns många fördelar med flytten till de nya lokalerna, säger Ewa Proos som är ansvarig för Fenix.

- Vi får gemensamma personalutrymmen och betydligt bättre utemiljöer där vi till exempel kan ha lite odlingar. Vi kan också bedriva friskvård eftersom vi under vissa tider kan utnyttja den träningslokal som finns för kommunens anställda.

Anpassningen av de före detta terapilokalerna vid Söderåsen beräknas kosta 2,6 miljoner kronor, pengar som redan finns budgeterade. I kostnadsberäkningen ingår då att ett relativt nytt ventilationsaggregat flyttas till Söderåsen från Västra skolan som ska rivas.

- Det känns bra att vi nu får vara med och planera lokalernas utformning redan från början. Tidigare har vi helt fått anpassa verksamheten utifrån lokalerna, säger Ewa Proos.

Vid årsskiftet beräknas allt vara klart för inflyttning vid Söderåsen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons