Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fika för gemenskapen

Annons

Det gjorde man på fredagsförmiddagen i Gylleskolan då uppskattningsvis 450 elever och ett 50-tal lärare fikade tillsammans i skolans centralkapprum.

Att döma av premiären så har fikastunderna alla förutsättningar att bli den stämningshöjare alla eftersträvar. För det var sannerligen inget fel på stämningen under den halvtimme som fikastunden varade.

Tvärtom var det en avspänd och gemytlig atmosfär där alla verkade trivas.

Stor del i det hade musikläraren Per Björk. Han hade sammanställt ett program med både lärare och elever. Ida Hårdén och Denise Helander sjöng Himlen är oskyldigt blå och I know him so well och Elin Haglöf-Stenberg Älska mig. Alla fick kraftiga applåder.

Därefter gjorde slöjdläraren Jens Lundvik ett bejublat framträdande med Policelåten Every Breath You Take.

I vimlet pratade vi med några elever som alla tyckte att det var ett bra initiativ från skolledningen. "Kul", "bra att de gör någonting", "det bästa som hänt på länge" var några kommentar som vi fick.

Fikastunderna är ett led i att öka sammanhållningen på Gylleskolan. Det kommer att göras fler insatser med samma målsättning framöver.

En grupp med elever och personal arbetar målmedvetet för att hitta metoder att skapa en vi-anda på skolan. I spetsen för arbetet går en grupp elever och lärare, skolans rektor Stig Larsson och skolvärdinnan Mona Hantzmann.

- Vi träffas en gång i veckan för att se vad vi kan förändra för att få en bättre gemenskap och samhörighetskänsla, säger Stig Larsson. Det gäller att bryta en tråkig slentrian och skapa bra traditioner, det är väldigt viktigt.

Stig Larsson berömmer lärar-kåren på skolan:

- Det finns en otrolig kompetens hos lärarna. Om vi och eleverna drar åt samma håll kan vi skapa nästan vad som helst.

Samma positiva inställning till framtiden har Mona Hantzmann:

- Jag tror att de här gemensamma stunderna kommer att betyda mycket för stämningen på skolan, säger hon.

- Och vi har fler idéer som vi hoppas kunna förverkliga i framtiden. Bland annat diskuterar vi möjligheten att låta hela skolan gå och titta när skolaget i hockey spelar.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons