Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fet plånbok krävs för att lyda diktatorn

Annons

Jag och nio miljoner till bor i Sverige, en diktaturstat långt uppe i höga Norden. Diktatorn bestämmer nämligen att vi plötsligt ska ha digital-tv, kostnad för oss undersåtar: cirka 2 000 kronor. Håll käft, köp box och ny antenn-typ. Om du fortfarande vill se på tv förstås. Och det vill väl de flesta.

För att ytterligare jäklas med oss gräsrötter kan de som har tillgång till dator få överskjutande skatt utbetald före midsommar! Om man har tillgång till bredband kan man gå in på internet och välja tjänster, allt från porr till bibelskola.

Vilken härlig värld vi lever i här uppe i norr. Med en fet plånbok kan vi få allt det där som diktatorn har bestämt att vi ska ha. Vi andra får harva vidare med våra sekelgamla tv-apparater, och lita till att bläcket i kulspetspennan inte tar slut. Diktatorn har också bestämt att vi som lyckats köpa ett eget hus (tack banken) snart ska få högre och rättvisare (?) fastighetsskatt.

För att vi inte ska kunna hälsa på våra släktingar och bekanta allt för ofta, har regeringen planer på att med miljöpartiets hjälp höja bensinpriset till 15-20 kronor litern. Helst till semestern förstås.

Ha en trevlig sommar.

S D

Mer läsning

Annons