Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fest för hela familjen

Annons

- Det blev den familjefestival vi hoppades på, säger en nöjd Lars Andersson från Vilda Vansbro Veckan.

Torsdagkvällens första band var också de som lockade flest unga besökare. Medan föräldrarna fortfarande njöt av innehållet i de medtagna picknick-korgarna stod barnen längst fram vid staketet under Sareks konsert.

Sarek spelade sig igenom hela sitt album och för de som inte hade skivan fanns den att köpa efter konserten. En lång kö av både unga och något äldre fans trängdes också för att få en signerad upplaga efter konserten.

- Det är kul att barn och föräldrar kan lyssna på samma musik och att det finns såna här festival-er, säger Zara Kronvall, sångerska i Sarek.

Ståbys Förråd från Äppelbo var kvällens husband i serverings-tältet och gav allt för att fylla pauserna mellan banden på scenen vid Plasket.

Sven Erik och Birgitta Norder från Ludvika tillhörde de något äldre delen i publiken som väntade framför scenen. För de fanns bara ett band som gjorde Vansbrock värt biljettpengarna.

- Vi har sett Svenne Rubins fyra år i rad och vi förväntar oss att detta ska bli ännu bättre än tidigare, säger Sven-Erik Norder.

Och visst gav Svenne Rubins publiken både klassiska hits, en remix av En gammal Amazon och oväntade specialeffekter. När Sven Rubin mot slutet av konserten plötsligt flyger fram flera meter ovanför scentaket på en skylift var succén given.

- Det kändes helt obeskrivligt även för mig att komma upp från ingenstans och se publiken, säger Sven Rubin efter konserten.

När Svenne Rubins avslutat med den för kvällen givna Ta mig hem till Vansbro så var det åter-igen dags att skifta publik framför scenen.

När The Refreshments rev av en lång radda 60-talsdoftande rocklåtar hade kvällen gått över i natt och det var inte alla som stannade kvar för att se The

Refreshments sista låtar. Både

arrangörer och vakter kunde då konstatera att Vansbrock var en lugn och välbesökt succé.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons