Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En enad allians mot en splittrad vänsterkartell!

Annons

En helt vanlig arbetsdag, en vardag i Sverige, är det cirka 1,5 miljoner vuxna som inte går till jobbet. Det är en tragedi för många människor, som nu drabbats av detta utanförskap. Det finns också den andra sidan. Många tvingas jobba och slita för att kunna försörja allt fler. Så kan det inte fortsätta.

De skattesänkningar som tydligen oroar socialdemokraterna riktar vi till alla, men vi vill sänka skatten mest för alla som tjänar lite och därför behöver en skattesänkning mest.

Vi är helt övertygade om att minskat krångel och bättre villkor är ett måste för företagen för att de ska kunna växa och stanna i Sverige. Detta skapar grunden för flera jobb och flera jobb är ett måste för att klara välfärden. Flera jobb är ett måste för att vi ska klara vården, skolan och omsorgen, liksom med att säkra pensionerna.

Tryggheten är viktig. Ett område är skolan, en bra skola för våra barn och ett annat viktigt område är vården. Vården ska finnas där då vi behöver den. Se bara här i Dalarna där socialdemokraterna och vänstern, som styr landstinget, inte klarar av den vårdgaranti som klubbats i riksdagen.

I skolan halkar svenska elever efter och lär sig allt mindre. Vi satsar sju miljarder kronor på skolan på tre år. Vi vet att en av sex killar inte klarar läsförståelsen i nian, att var fjärde elev inte klarar grundskolans mål i ett eller flera ämnen och att var fjärde elev inte klarat gymnasiet vid 20-års ålder.

Vi vill ändra på de saker som nu gått snett. Vi moderater sätter välfärden före utbyggda bidragssystem. Ett Sverige med en bättre vård och skola blir ett tryggare land att leva i.

Brottsbekämpningen: Våldet breder ut sig, allt färre brott klaras upp. Många människor är till och med rädda för att gå ut. Vi vet hur polissituationen i Dalarna ser ut. Vi vet att RUT (riksdagens utredningstjänst) visat att endast 0,94 polistjänster (räknat i heltid) tillfördes netto i Dalarna mellan åren 2004 och 2005. Detta kallar justitieministern "för den största satsningen någonsin på polisen". Några kommentarer till detta behövs inte.

Det här vill vi moderater ändra på. Vi kan självklart inte lova att all brottslighet försvinner, men vi kan lova ett stort steg på vägen. Vi vill satsa fem miljarder kronor på rättsväsendet. Statistiken visar +20000 våldsbrott från 1994. Antalet våldtäkter har samma period ökat med 800 och 95 procent av vardagsbrotten klaras inte upp.

Vi vet att jaktfrågan är stor här i Dalarna. Att jakt utanför hägn ska tillåtas, är ett klart besked från oss.

Var tredje svensk befinner sig i utanförskap, var 10:e svensk är förtidspensionerad, var tredje ung människa befinner sig i utanförskap och var fjärde svensk över 55 år är förtidspensionerad. Vi älskar Sverige och vi vill göra det till ett ännu bättre land att leva i. Ett hårt arbete väntar. Vi är beredda!

ROLF GUNNARSSON FREDRIK REINFELDT ROLF GUNNARSSON ÄR MODERAT RIKSDAGSLEDAMOT FRÅN FALUN OCH FREDRIK REINFELDT ÄR MODERATERNAS PARTILEDARE.

Mer läsning

Annons