Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En djärv idé om Kupolen

Annons

Svar till Peter Hultqvist,

den 9 december:

I en debattartikel hyllar Hultqvist Borlänges jättestora köpcentrum. Men de jobb som skapats har drabbat omkringliggande orter och Borlänges centrum har utarmats. Dessutom kan man fråga sig om sådana köpcentra överlever på längre sikt? Då bensinen sinar blir priset skyhögt.

Är etanol verkligen ett alternativ? Räcker skog och åker till både mat, papper, virke, pellets och nu till etanol? Om skogen inte räcker så har ingen råd att åka bil så långt för att handla. Dessutom har vi det gigantiska problemet med växthuseffekten.

Då nu Kupolen står där måste problemet lösas. Om vi måste börja åka tåg uppstår problem att besöka Kupolen. Bygg redan nu en ljus och öppen gångtunnel från Kupolen, under rondellen fram till bron över bangården som förlängs.

Med en lämplig bilfri gångförbindelse från centralstationen till Borganäsvägen binds centrum och Kupolen ihop. På så vis blåser man nytt liv i centrum samtidigt som folk även kan åka tåg och nå både Kupolen och centrum. Jag framför min idé även om den är djärv.

VISIONÄR

Mer läsning

Annons