Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag för många önskningar

Annons

Att få testa på att vara präst en stund, kan det vara något? Eller varför inte trollkarlsassistent? Kanske vill man helt enkelt blöta ned någon eller bara få en kram. På Sundbornsgårdens dag kunde många önskningar uppfyllas.

- Nej, jag såg inte hur han gjorde, säger Pontus Korsgren som just assisterat trollkarlen Mr Udd.

Trots att Pontus Korsgren stod alldeles bredvid kunde han inte räkna ut hur repet ena sekunden kunde vara avklippt i flera kortare delar och i nästa vara långt igen. Det är Sundbornsgårdens dag och prästen Carl Johan Rudman har hållit friluftsgudstjänst, assisterad av de 24 konfirmander som har haft läger på gården i två veckor. Uppskattningsvis 120 personer deltog i gudstjänsten.

Konfirmanderna och deras ungdomsledare står för diverse aktiviteter under dagen. Pengarna går till stiftelsen Sundbornsgården. Själv lånar Carl Johan Rudman ut sin prästkåpa.

- Så får man stå här på trapp- avsatsen och läsa en text, förklarar han.

Det är inte många som vill testa på hans yrke i dag. Desto större är intresset för lotteriet, ansiktsmålningen och vattenballongkastningen.

- Förra året var det mig de kastade på, berättar Carl Johan Rudman. Och jag åker säkert på det i år igen, tillägger han.

Men nu är det konfirmanden Kalle Zetterström som fastbunden vid ett träd får mest vattenballonger kastade på sig, men också en och annan hel hink. Hans syster Anna Zetterström tömmer vattenhinken rakt över huvudet på honom.

- Det var helt klart värt 20 spänn, säger hon, nöjd med sin bedrift.

När vinstlotterna dras misstänks mygel. Första priset som bestod av godis gick till Teodor Sjögren. Andra priset innehöll bland annat duschkräm och gick till hans syster Gabriella Sjögren. När tredje priset gick till deras pappa Håkan Sjögren höjdes det på ögonbrynen.

- Nej, det var inget fusk alls, säger han nästan lite skamset.

Konfirmationen äger rum kommande helg i Stora Kopparbergs kyrka.

MARIA RINGBORG

Mer läsning

Annons