Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En byakamp med barnasinnet kvar

Annons

Gröntuv springer fram på styltor och Moje lyfter högt på knäna i ett race på simfötter. Gräsplanen utanför minnesstugan är full av vuxna som låter barnasinnet ta över.

Fyra tappra lag står på startlinjen, fast beslutna att visa att just deras by är den bästa i Gagnef. Av regerande mästarna Österfors syns inte ett spår. Istället är det Gröntuv, Övre Tjärna, Lindan och Moje som kämpar om äran i byakampen.

Skrattkrampen sprider sig som ett virus bland publiken när deltagarna hankar sig fram genom fem galna grenar - stafett med pinne mellan benen och krona på ögat, styltgång, skidgång, säckhoppning och stafett på simfötter.

Gröntuv imponerar stort genom att vinna fyra av fem grenar. Särskilt i styltgrenen går ett imponerat sus genom publiken när Gröntuvborna kliver med sjumilasteg över banan och vinner med god marinal.

Övre Tjärna tar en andraplats i varenda gren medan Moje och Lindan satsar på att vinna publikens hjärtan genom att turas om att tumla i mål sist av alla, snavande på simfötter och styltor och famlande efter enkronor.

Efter en knapp timme står det klart att bymästartiteln flyttar från Österfors till Gröntuv tills det åter är dags att göra upp om saken, nästa år.

VICTORIA ERIKSSON

Mer läsning

Annons