Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra kväll för en bra sak

Annons

Som vi tidigare berättat kontaktade Horm Lions Club Ängsklockan för att få ekonomiskt stöd för den utbildning som ungdomarna, inom RIA-verksamheten, genomgår för att så småningom utgöra stödgrupp åt ungdomar med problem.

Gerd Perols och hennes gulklädda väninnor kom med en trevlig idé för att stödja Hans Horm och hans lovvärda projekt bland ungdomarna.

Lionsdamerna kontaktade i sin tur musikläraren Göran Israelsson på Högbergsskolan och förhörde sig om möjligheterna att arrangera en konsert med ungdomar för ungdomens goda sak.

Israelsson samlade sina musikaliska styrkor vid skolans individuella program och började arbeta med konsertprogrammet.

I onsdags var det dags. Först med en bejublad konsert, på dagtid, för skolans elever och på kvällen för en vuxen och betalande publik.

Det var en ambitiös samling sångare och spelmän som äntrade scenen och det slog en genast hur de musikaliska mönstringarna vid skolan förändrats genom åren.

Lennart Widigssons välkammade operalöften och pianotalanger har fått maka åt sig för mera brutala scenarbetare. En och annan närvarande äldre tog sin möjligen ängsligt åt hjärttrakten när Sofia Draco, David Helsing, Mevludin Mujcinovic och deras kompisar öste på så publiken fick bakåtkammat hår av luftdraget, men kunde också glädja sig åt säker tonträff och värmen i Linda Norlings och Helena Erikssons framföranden.

En Thorleifslåt framfördes också till glädje för eventuella dansbandsvänner i salongen.

Här hade David Helsing exakt fångat Olle Jönssons sångstil, den som låter som om vederbörande sjunger med en het potatis i munnen.

Det blev precis som Dalarnas Rockkung 1958, Dubbel-Hasse Hansson från Blötberget (Hans Horm) förutspådde i sin inledning; en helkväll med massor av talang och entusiasm.

Han lär inte ha blivit särskilt missbelåten med det ekonomiska utfallet av arrangemanget. Från scenen gjorde han ett snabbt överslag redan före konserten och konstaterade att enbart biljettintäkterna skulle räcka till ett helt års ungdomsverksamhet hos RIA efter det att man räknat bort kostnaderna för den aktuella ungdomsutbildning.

- Kom inte och snacka med mig om att våra ungdomar ställer krav!, sade han.

När behållningen av kvällen så småningom plussades ihop stannade summan på 8 519 kronor.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons