Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En annorlunda mässa

Annons

Vanligtvis brukar eleverna redovisa vad de gjort under sin prao genom att skriva några rader som lämnas in till läraren.

Men på Domnarvets skola har man gått ett steg längre.

I går fick alla åttondeklassare presentera sina praoföretag och erfarenheter i "mässform".

En metod för att eleverna ska få ut mer av sin praotid - men också för att inspirera de yngre eleverna som ska ha prao senare.

Rasmus Karlsson och Markus Gärdskog gjorde sin prao på Dalarnas auktionsbyrå, vilket båda tyckte var väldigt kul.

- Ingen dag var den andra lik. Man fick hämta grejer, kopiera kataloger, tömma lägenheter, skriva inbjudan till auktioner med mera, beskriver Rasmus och Markus.

- Det var också roligt att vi fick gratis fika varje dag! berättar killarna.

Förutom grovjobb fick de dessutom delta på auktioner. Då stod de i kiosken eller hjälpte slagmannen att ta fram allt som skulle säljas. Även om de hade kul har intresset inte varit så stort kring deras praoplats.

- Det har varit dåligt med folk hos oss. Få verkar vara intresserade av det här, säger Rasmus.

På elevernas mässa fanns även Annelie Wiklund, representant från Svenskt Näringsliv. Hon var imponerad över skolans initiativ att ha mässan.

- Man lär sig mycket om arbetsplatserna genom att lyssna på andra. På det här sättet kan man se hur andras praoupplevelser har varit och inspirera andra som ska praoa, säger hon.

Många av företagen som presenterades på mässan är medlemmar i Svenskt Näringsliv. Annelie Wiklund tänker presentera elevernas idéer och tankar för olika företag så att praon kan bli ännu bättre i framtiden.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons