Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En änglalik växt

Annons

En mirakelblomma... Med 60 rosa trumpetblommor och 30 knoppar, står paret Schröders stolta änglatrumpet i villaträdgården på Blockhusvägen i Falun.

Margareta och Stig Schröders änglatrumpet är makalöst vacker. Just nu med 60 hängande blomkronor, som mer liknar små rosa balklänningar än trumpeter.

- Åtta år gammal, gediget skött som den ska, beskuren och inkörd i källare på vintern, ut på våren, vattnad, gödslad och givetvis omhuldad, säger Margareta, som för åtta år sedan köpte plantan per post.

Änglatrumpeten kom som ett skott på posten, i alla avseenden. Blomman tog fart i Margaretas ömsinta blomstervård, där den i dagsläget mäter 2,6 meter och trivs och frodas tillsammans med paret Schröders övriga blomsterprakt.

- Det har varit en bra växtsommar, regn och fukt omvartannat. Trumpetblommorna slog ut i förrgår, berättar Margareta, som lade sig på rygg under blomman för att räkna trumpeterna.

- Änglatrumpeten är husets största blomma, den kräver en hink vatten morgon och kväll, berättar Stig.

- Blomkronorna sitter kvar några dagar innan de faller av. Men vi har ju nya knoppar att glädjas över innan vår stolta änglatrumpet vilar sig till nästa knoppning.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons