Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En andäktig upplevelse

Annons

Det var den spontana kommentaren när Ludvikabon Liselott Swedberg, en av deltagarna i årets kyrkvandring, "gick i mål" vid Grangärde kyrka på söndagsförmiddagen.

Cirka 50 personer var på plats vid Ludvika Ulrika kyrka när årets upplaga av den nu traditionella vandringen på förfädernas gamla kyrkstig genomfördes för 15:e gången.

Swedberg tillhör de verkligt trogna i sammanhanget. Söndagens långpromenad till den gamla moderkyrkan i Grangärde var för henne den tionde i svit och fler lär det bli.

För hennes särbo, Jan Torberntsson, som är nyinflyttad i Ludvika innebar kyrkvandringen en helt ny erfarenhet. Men han föreföll mycket nöjd och glad efter den genomförda prestationen.

- Jag har aldrig någonsin tidigare gått så här långt, berättade han uppriktigt för tidningens medarbetare.

Starten från Ludvika Ulrika ägde rum i arla morgonstund. Efter närmare fem timmars gång i lagom och behaglig takt kom sällskapet inklusive prästen, komminister Carl-Axel Hagberg, fram till Grangärde i god tid inför gudstjänsten.

Hagberg påminde om att kyrkvandringen var den avslutande punkten på kyrkans program för den gångna hälsoveckan i Västerbergslagen. Sex så kallade vandringsseminarier med gästmedverkande har genomförts och samtliga betraktas ha varit mycket givande.

Söndagens gudstjänst i Grangärde var utformad som en musikgudstjänst med fokusering på verk av Bach. Vid orgeln tjänstgjorde diplomkantor Jörgen Engström och för ledningen i stort svarade komminister Hagberg.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons