Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva månader kvar...

Annons

När ridån på lördagskvällen föll för den sista föreställningen av den här upplagan av Björborevyn, lär tanken ha kommit både hos publik och aktörer.

Ensemblen roar, underhåller och lockar till skratt.

Till och med en sådan gammal och invand figur som Herbert har kunnat ersättas, nu när Malte Enmalm lagt av.

En töntig Järnakarl, "infångad" per annons och spelad av Hasse Ström blir den nye kavaljeren till Elsa - Anders och Brittas bekanting. Undras just om det nya paret sällskapar också i nästa upplaga.

Herbert, förlåt Malte, såg själv den sista föreställningen och erkände att han tänkt på gänget en hel del.

- Jag har sett en av de tidigare föreställningarna också, säger han och konstaterar att han förra året hann med bra mycket mer kring jul än han annars brukar göra.

Han var alltså varken svartsjuk eller avundsjuk.

Anders och Britta-sketcherna går som alltid hem hos publiken, som i numret när Anders och Britta i bästa Leijonborganda tvingas genomgå ett språktest när de ska till Stockholm.

Testet görs tillsammans med ett antal mörkhyade och slöjförsedda personer. De som inte sett revyn kan nog själva räkna ut vilka som klarade språktestet och vilka som inte gjorde det. Därmed konstaterat (?) att Björbomål inte räknas till svenska språket.

Göran Johanssons "gubbar" har redan fått massor av beröm.

Hans figurer är oslagbara och publiken jublar bara han visar sig på scenen.

Som vanligt är revyensemblen generös med pengar. Det blir alltid en slant över som gänget ger bort åt olika håll.

I år gick 10 000 kronor till Björbo IF:s ungdomssektion.

Revyns administrationschef Melvin Berglund lovade dessutom publiken under lördagens avslutande två föreställningar att revyn skulle skänka pengar till Världens barn.

Lika mycket som publiken lade i bössorna vid utgången skulle revyn bidra med.

Publiken lade 9 612 kronor i bössorna och revyn lade, för att få en jämn summa, dit 10 388 kronor. Summa 20 000 till behövande barn, alltså. Revyn är inte enbart till nöje, även till nytta.

I år ställde kommunen upp och tackade. Kulturnämndens ordförande Hans-Olov Wieweg, m, överlämnade blommor och önskade gänget välkommen tillbaka till nästa revy, den 50:e i ordningen.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons