Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva män åtalade för flygolycka

Annons

Elva män ställs på onsdagen inför rätta i Milano, misstänkta för att genom sin oaktsamhet ha orsakat olyckan på Linate-flygplatsen i oktober 2001. 118 dödsbon finns företrädda under rättegången.

De åtalade är en flygledare, sex från flygledarmyndigheten Enav, två från luftfartsmyndigheten Enac och två från företaget som sköter verksamheten på Milanos två flygplatser. I praktiken handlar rättegången om de många brister som avslöjades efter olyckan: Varför inte markradarn var i funktion och varför inget gjordes åt den slapphänta flygledningen. (TT)

Strejker

drabbar

européer

PARIS

u Flygtrafiken till och från Frankrike stod i stort sett stilla, liksom lokaltrafiken i Paris, när statligt anställda på tisdagen strejkade mot en planerad pensionsreform. Också i Österrike och Italien pågick transportstrejker.

För bland annat parisare och Marseillebor innebar tisdagen en prövning när det gällde att ta sig till jobbet. Lokaltrafiken låg mer eller mindre nere och bilköerna i och omkring Paris var på morgonen flera mil långa. En stor del av de franska tågen var också inställda och på många håll gapade brevlådorna tomma eftersom postpersonal också gått ut i strejk. (TT)

Kritik mot

Blair för

Irakvapen

LONDON

u Likt sina kollegor i USA och Australien anklagas nu Storbritanniens premiärminister Tony Blair för att ha överdrivit Saddam Husseins innehav av massförstörelsevapen för att få stöd för kriget mot Irak. Blair återvände på tisdagen från G8-mötet i franska Evian. I London möttes han av häftig kritik: ''Blair måste betala för sina lögner'' skrek löpsedeln till en Blair-kritisk dagstidning som karikerar premiärministern som långnäst Pinocchio. (TT)

TT

Mer läsning

Annons