Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Else-Marie en vinnare

Annons

- Jag har nog inte fattat hur mycket pengar det är, säger Else-Marie när vi slutligen lyckas att nå henne under hemresan från Göteborg på söndagseftermiddagen.

Det har varit en omtumlande vecka för "mattanten" från Eldforsen som haft några nervösa dagar innan hon tillsammans med två av de tre barnen satte sig i bilen med destination Göteborg.

- Jag var var ju garanterad minst 105 000 kronor och hade inte en tanke på att jag skulle vinna något mer, säger Else-Marie.

Hon fick inleda när de tre utvalda skulle öppna lådorna under kvalomgången inför hjulet och tog även ledningen.

Efter den andra lådan halkade Else-Marie ned till andraplatsen men i det tredje försöket klämde hon i med 125 000 som är det högsta lådbeloppet och gick segrande ur striden med totalt 221 000 kronor.

- Jag hade dålig koll på vad de andra fått ihop och visste inte att jag gått vidare till hjulet förrän Kronér gratulerade, berättar Else-Marie.

Någon utstuderad taktik inför snurrningen hade hon inte utan tryckte bara till på stoppknappen. Hjulet gick allt saktare och strax innan det stannade såg det ut att vara på väg mot 5 miljoner men med en enda ynka pinnes marginal orkade inte hjulet fram. I stället stannade det på 225 000 kronor med en joker som gav Else-Marie möjligheten att fortsätta. Efter ett snabbt överslag insåg Else-Marie att beloppet bara var marginellt högre än det redan garanterade och tog därför chansen en gång till. Den här gången stannade hjulet på en miljon och därmed bestämde hon sig för att det fick räcka trots att rutan även innehöll en joker.

- Jag tvekade inte en sekund. Det fanns ingen anledning att chansa, säger Else-Marie.

Efter kramar från Lasse Kronér åkte champagnen fram och Else-Marie kunde sätta igång firandet tillsammans med sina följeslagare.

Vad har då en nybliven miljonär för drömmar som nu ska förverkligas?

- Det enda jag besämt mig för är att köpa en ny tv och nya glasögon, säger en överlycklig Else-Marie.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons