Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elljusspåret i Furudal återställt

Annons

IFK Ore har återställt spåret som totaltförstördes efter stormen 15 november 2001.

Stormen knäckte stolpar och armaturer som en gång iordning-ställts tack vare ideellt arbete i klubben.

- Även den här gången har ideella insatser bland annat av Inge Sundberg och Erik Melin gjort att spåret är klart efter alla vedermödor, säger Bertil Wenngren, IFK Ore.

Hela 32 stolpar har satts upp, nya kablar och ny armatur till en total kostnad av 80 000 kronor.

- Ja vi har prioriterat elljusspåret. Pengarna har vi tagit från hockeyskolan, pengar som skulle använts till annat. Många använder spåret och vi uppmanar alla som vill åka eller springa på elljusspåret att lösa medlemsavgift, säger ordförande i IFK Ore Lasse Hedlund som även välkomnar gåvor till föreningen.

- Vi har sökt EU-bidrag och olika kommunala medel, men inte lyckats få ekonomisk hjälp, därför är vi glada att få ett extra tillskott som kan täcka utgiften, säger han.

- IFK Ore vill också tacka alla som köpt 50 kronors lotter som stöd för återuppbyggnaden av elljusspåret, säger Bertil Wenngren. Totalt har 100 lotter sålts till ett värde av 5 000 kronor. Vinnarna i lotteriet har meddelats.

- Nu väntar vi på snö så vi kan göra spår. Det är både isigt och knöligt i spåren just nu, säger Bertil Wenngren som är mycket glad att kunna meddela att allt är klart för öppning av IFK Ores nya elljusspår.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons