Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen och Louise vann Stjärnjakten

Annons

"Malungsstjärnan" var ett inslag i pingsthelgens marknad i Malung. Nio konstellationer tävlade och de två småflickorna Ellen och Louise var de som föll juryn bäst i smaken. Ellen och Louise mimade och dansade till låten "Rosa helikopter" av gruppen Peaches.

Vid Cityfesten i Gävle kommer de att få tävla mot ett tiotal andra finalister från andra tävlingsplatser runt om i Mellansverige. Det berättade arrangören Roffe Lindh, som leder tävlingen.

Malungs marknad blev som helhet en lyckad tillställning med massor av människor i rörelse.

- Det har varit tre bra marknadsdagar och vi har haft tur med vädret. På lördagen var det riktigt trångt och gemytligt mellan marknadsstånden. Jag kan inte påminna mig om att det någon gång under mina elva år i marknadsledningen varit så mycket folk ute i marknadsdområdet, säger marknadsgeneralen Evert Ryen.

Två nöjeskvällar i Orrskogen gav ett blandat resultat. Bäst gick det i lördags då den omdebatterade "strippan" hade sitt uppträdande och cirka 1 000 personer löste entré. Förutom striptease var det dans till Fernandoz och show av Partypolarna.

Enligt arrangörerna gick lördags-nöjet bättre än beräknat medan söndagskvällen blev en missräkning. Då var det Barbados som var dragplåster och då kom "bara" 700.

Marknadshandlarna hade som vanligt olika intryck. En del sålde bra, andra tyckte att det varit trögt. Vild-Hasse var i högform med sin högst speciella "korvhandlarshow" och hade full fart på ruljangsen. Bra betyg fick arrangörerna för att marknadsområdet var städat och rent varje morgon.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons